De Muren

Bekijk hier welke Trotse Muren er al zijn in Zwolle!

 • Elvis Presley Flat

  Elvis Presley Flat

  Trotse Muur #10

  Vrolijk, kleurrijk en levensgroot! Geïnspireerd door de wijk waar alle culturen samenwonen schilderde RoosArt een groep spelende kinderen op de Elvis Presley Flat, zonder grenzen en onderscheid op basis van huidskleur of afkomst.

  Lees meer
 • Spoorzone

  Spoorzone

  Trotse Muur #9

  De Italiaanse Kunstenaar Peeta liet zich inspireren door het netwerk van treinen voor zijn Trotse Muur bij de Spoortzone. De grafische print is een abstracte referentie naar het spoornetwerk: ingewikkeld, maar tegelijkertijd heel gestructureerd.

  Lees meer
 • James Last Flat

  James Last Flat

  Trotse muur #8

  Bewonder de indrukwekkende Trotse Muur die de gevel van de James Last Flat siert! Kunstenaar Nina Valkhoff liet zich inspireren door de lokale natuur, met als opvallend element de bevers die in het Zwarte Water leven. Het ontwerp weerspiegelt de verbondenheid tussen mens en natuur.

  Lees meer
 • ZWINC.

  ZWINC.

  Trotse Muur #7

  Je blijft maar kijken: op deze gedetailleerde muurschildering aan de Centuurbaan ontdek je telkens weer iets nieuws. De zevende Trotse Muur is te vinden op de gevel van ZWINC. en staat symbool voor de innovatieve start-ups die te vinden zijn in deze oude fabriekshal.

  Lees meer
 • Stadkamer #2

  Stadkamer #2

  Trotse Muur #6

  De tweede mural bij De Stadkamer is geïnspireerd op de eerste muurschildering die aan de achterkant te bewonderen is, en uitgewerkt met bloemen en bladeren om de link te maken naar de natuur en het duurzame karakter van de verf die hiervoor gebruikt is.

  Lees meer
 • Stadkamer

  Stadkamer

  Trotse Muur #5

  Een primeur in Nederland: de eerste muurschildering gemaakt met luchtzuiverende verf! De Stadkamer heeft haar dakterras vernieuwd en de Tuinkamer genoemd. Om de naam eer aan te doen is er met speciale verf een kleurrijke schildering gemaakt op het pand.

  Lees meer
 • Poppodium Hedon

  Poppodium Hedon

  Trotse Muur #4

  Music & Murals is het nieuwste project van kunstenaarsduo Studio Giftig. Op basis van songteksten van Nederlands grootste artiesten maken zij muurschilderingen. Zo ook in Zwolle: in samenwerking met Typhoon, Sticks en Rico is deze Trotse Muur op poppodium Hedon gerealiseerd.

  Lees meer
 • De Goudsteeg

  De Goudsteeg

  Trotse Muur #3

  Een wereldberoemde Zwollenaar wiens boek al eeuwen in alle talen verschijnt. Op 25 juli 2021 is het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis is overleden. Het perfecte moment om hem in samenwerking met ANNO, museum in de maak, te eren met een muurschildering in onze stad!

  Lees meer
 • Academiehuis Grote Kerk

  Academiehuis Grote Kerk

  Trotse Muur #2

  Het Academiehuis zit middenin de grootste restauratie sinds meer dan 120 jaar. Om de komende jaren niet alleen de bouwval te zien, maakten wij samen met getalenteerde jonge Zwolse illustratoren een impactvol kunstwerk van 50 meter lang op de houten panelen op het Grote Kerkplein.

  Lees meer
 • Creatieve Coöperatie

  Creatieve Coöperatie

  Trotse Muur #1

  Bij de Creatieve Cooperatie werken culturele en creatief ondernemers, kunstenaars en studenten. Het is een ruimte waar ondernemerschap wordt gestimuleerd, kennis wordt gedeeld en waar innovatieve producten en diensten worden ontwikkeld. Een mooie plek voor de eerste Trotse Muur!

  Lees meer