De Muren

Bekijk hier welke Trotse Muren er al zijn in Zwolle!

 • Stadkamer

  Stadkamer

  Trotse Muur #5

  Een primeur in Nederland: de eerste muurschildering gemaakt met luchtzuiverende verf! De Stadkamer heeft haar dakterras vernieuwd en de Tuinkamer genoemd. Om de naam eer aan te doen is er met speciale verf een kleurrijke schildering gemaakt op het pand.

  Lees meer
 • Poppodium Hedon

  Poppodium Hedon

  Trotse Muur #4

  Music & Murals is het nieuwste project van kunstenaarsduo Studio Giftig. Op basis van songteksten van Nederlands grootste artiesten maken zij muurschilderingen. Zo ook in Zwolle: in samenwerking met Typhoon, Sticks en Rico is deze Trotse Muur op poppodium Hedon gerealiseerd.

  Lees meer
 • De Goudsteeg

  De Goudsteeg

  Trotse Muur #3

  Een wereldberoemde Zwollenaar wiens boek al eeuwen in alle talen verschijnt. Op 25 juli 2021 is het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis is overleden. Het perfecte moment om hem in samenwerking met ANNO, museum in de maak, te eren met een muurschildering in onze stad!

  Lees meer
 • Academiehuis Grote Kerk

  Academiehuis Grote Kerk

  Trotse Muur #2

  Het Academiehuis zit middenin de grootste restauratie sinds meer dan 120 jaar. Om de komende jaren niet alleen de bouwval te zien, maakten wij samen met getalenteerde jonge Zwolse illustratoren een impactvol kunstwerk van 50 meter lang op de houten panelen op het Grote Kerkplein.

  Lees meer
 • Creatieve Coƶperatie

  Creatieve Coƶperatie

  Trotse Muur #1

  Bij de Creatieve Cooperatie werken culturele en creatief ondernemers, kunstenaars en studenten. Het is een ruimte waar ondernemerschap wordt gestimuleerd, kennis wordt gedeeld en waar innovatieve producten en diensten worden ontwikkeld. Een mooie plek voor de eerste Trotse Muur!

  Lees meer