Street Art Tours

Bewonder de Zwolse straatkunst met de nieuwe Street Art Tours! Trotse Muren initiatiefnemer Lonneke van Zutphen en Armanda Smit hebben gezamenlijk 3 routes samengesteld die kunstliefhebbers langs de mooiste werken in Zwolle brengt.

Street Art Tour Assendorp (7 km)
De korte route leidt je door het charmante Assendorp. Ontdek een kronkelende weg van 7 kilometer, die je meeneemt langs 17 muurschilderingen. Bewonder het werk van internationaal gerenommeerde kunstenaars Peeta bij de Spoorzone, het werk van Studio Giftig bij Hedon, en ook het kleurrijke schilderij van Lonneke bij de Stadkamer. Verlies jezelf ongeveer twee uur in deze verrassende tocht, of pas de afstand aan naar jouw voorkeur.

Bekijk de route: Street Art Tour Assendorp

Street Art Tour Dieze (12 km)
De Street Art Tour Dieze is ongeveer 12 kilometer, en breng je bij 18 boeiende muurschilderingen, zowel in de historische binnenstad als in het schilderachtige Dieze. Laat je betoveren door de diverse werken van lokale en internationale kunstenaars, waaronder de meesterwerken van Eelco van den Berg bij Zwinc en het betoverende kunstwerk van Donovan ter ere van Thomas a Kempis.

Bekijk de route: Street Art Tour Dieze

Grote Zwolse Street Art Tour (30 km)
Voor de echte liefhebbers is er de Grote Zwolse Street Art Tour, een epische route van bijna 30 kilometer die je langs alle 47 adembenemende muurschilderingen in de stad leidt. Geniet van deze onvergetelijke ervaring per fiets of (deel)scooter terwijl je alle Trotse Muren van Zwolle ontdekt en de vele andere kunstwerken die Zwolle rijk is!.

Bekijk de route: Grote Zwolse Street Art Tour

Visit Zwolle
Vanaf nu kun je alle routes gemakkelijk digitaal vinden op de website www.visitzwolle.com. Hier ontdek je niet alleen de routes zelf, maar ook de boeiende verhalen achter de kunstwerken. Binnenkort kun je ook papieren kaarten bemachtigen, boordevol informatie over de muurschilderingen en handige tips voor gezellige eetgelegenheden, unieke winkels en andere verrassende kunstwerken. Op de hoogte blijven van de Street Art Tours? Volg dan de Instagram pagina @streetarttourinzwolle.