Over Trotse Muren

Muren met een verhaal. Een prachtig beeld waarvoor je even stil blijft staan. Iets waar de buurt trots op is. Dat is waar Trotse Muren voor staat: kunst toegankelijk maken voor iedereen door het straatbeeld in Zwolle op te fleuren!

Onze doelen: Zwolle een stukje mooier maken. Het karakter van Zwolle als experimentele Hanzestad zichtbaar maken. En bovenal inwoners en bezoekers inspireren, elkaar laten ontmoeten en een reden te geven om even stil te staan. Dit willen we bereiken door kwalitatief hoogwaardige Street art toe te voegen in het straatbeeld.

Natuurlijke canvassen
In diverse grote steden zoals Berlijn maken kunstenaars steeds vaker gebruik van de natuurlijke canvassen die een stad aanbiedt. Door kunstenaars een open podium te geven ontstaat er een kunst en cultuurstad. Je maakt kunst namelijk voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. Zwolle is met haar rijke geschiedenis, continue verandering en diversiteit aan inwoners met recht een experimentele Hanzestad te noemen. Daarom mogen volgens ons ook hier muurschilderingen niet ontbreken.

Een muur waar je trots op bent
Iedere muur wordt gemaakt in samenwerking met (inter)nationale kunstenaars en inwoners en ondernemers uit de directe omgeving van de muur. Met deze werkwijze willen we een impuls geven aan de leefbaarheid en de verbinding in de omgeving. Uit soortgelijke projecten in andere steden is gebleken dat muurschilderingen die ontstaan door buurtparticipatie de verbinding met de woonomgeving enorm vergroten. Ook de verbinding met de buurtgenoten krijgt een impuls omdat er een gezamenlijk project verwezenlijkt is waar iedereen zich mee verbonden kan voelen. Zo ontstaat er een muur waar iedereen trots op is.

Onze partners en sponsoren
Trotse Muren werkt samen met de gemeente Zwolle, SamenZwolle, deltaWonen, Cibap, Jansen Vastgoed en Hotel Lumen. Mede mogelijk gemaakt met sponsoring van Boels, Foster, Van Wijhe Verf, Asito en Uw Onderhoudspartner Lenferink.


Stichting Trotse Muren is een initiatief van Lonneke van Zutphen, Lotte van Hal, Anke van Vliet, Kelly Bijvank, Katja Scholing, Simone Boshove, Emmely Lefevre, Marije Rouw en Léon Sloothaak. Lees hier meer over ons team!