Team

Stichting Trotse Muren is een initiatief van Lonneke van Zutphen, Lotte van Hal, Anke van Vliet, Katja Scholing, Kelly Bijvank, Simone Boshove, Emmely Lefevre en Marije Rouw. We stellen ons graag aan je voor!

Lonneke van Zutphen: de trotse initiatiefneemster van Trotse Muren en schilderes in hart en nieren. Zwierf over de hele wereld, maar kwam altijd weer terug in Zwolle.

“Ik vind Zwolle een heerlijke stad, er hangt hier een hele fijne sfeer. Zwolle is een stad die barst van de kunst, cultuur en creativiteit. We hebben hier een aantal hele goede creatieve opleidingen, een landelijk bekend museum, een bijzonder theater en een poppodium waar grote artiesten komen en er wordt echt heel veel in de stad georganiseerd op het vlak van kunst en cultuur. Als ik op mijn fiets door de stad rijdt, zie ik al die creativiteit nog niet helemaal terug. Daar zie ik kansen! Om meer hoogwaardige muurschilderingen te kunnen realiseren in de stad heb ik de Trotse Muren in het leven geroepen.”

Sinds 2005 heeft Lonneke een schildersbedrijf dat toepasselijk de naam Lonneke Schildert heeft.

Anke van Vliet: de nuchtere aanpakker van het stel. Kent bijna iedereen in Zwolle en draait haar hand niet om voor een mooi project wat voor verbinding zorgt.

"Ik ben dit avontuur begonnen toen ik nog werkzaam was bij SamenZwolle, een perfecte combinatie om samen de stad Zwolle nog een stukje mooier maken. Toen ik een andere baan kreeg, was ik inmiddels zo enthousiast geworden over Trotse Muren dat ik gebleven ben. Ik vind het zo leuk om die mooie muren te realiseren met een de andere dames, je ziet bij iedereen weer iets anders waar diegene goed in is. Soms merk je in trajecten dat iets heel vlot gaat, dan staan de neuzen dezelfde kant op en heb je snel resultaat. Soms merk je dat het iets anders gaat dan gepland, de enorme flexibiliteit die dan weer ontstaat om het toch weer op de rit te krijgen – ontzettend mooi om te zien! Samen Zwolle mooier maken, dat is gewoon ontzettend leuk. En wanneer iedereen zich daar een beetje voor inzet, dan kunnen we nog trotser worden op onze mooie stad!"

Katja Scholing: gek op street art, planten en hét gezicht achter de social media kanalen van Trotse Muren.

"Tijdens reizen naar onder andere Lissabon en Aruba zag ik altijd de meest geweldige street art. Toen bedacht ik mij hoe gaaf zoiets in Zwolle zou zijn, muren genoeg waar gave muurschilderingen gerealiseerd kunnen worden. Een jaar later zag ik in de krant dat een aantal Zwollenaren het initiatief Trotse Muren waren opgestart. Wat geweldig! Ik heb een berichtje gestuurd en na een kennismaking ben ik in het team gestapt. Nu verzorg ik de verschillende social media kanalen van Trotse Muren en ben ik inmiddels ook bezig om locaties voor nieuwe Trotse Muren te benaderen. Mijn passie voor social media en als liefhebber van street art kan ik hierin kwijt."

In het dagelijks leven is Katja te vinden bij Veiligheidsregio IJsselland én runt ze samen met een vriendin het social media account Takkewijven.


Kelly Bijvank: staat altijd open voor mooie samenwerkingen en weet - bijna - alles van marketing en communicatie.

"Toen Anke mij vertelde over Trotse Muren, werd ik gelijk enthousiast. Ik ben communicatiemedewerker bij SamenZwolle en volg graag welke nieuwe initiatieven er in Zwolle ontstaan. Met Trotse Muren maken we kunst toegankelijk maken voor iedereen en dat vind ik een geweldig idee. We beginnen met 15 muren, maar in de toekomst zou het ontzettend tof zijn als er door heel Zwolle Trotse Muren staan. Dan kunnen we looproutes organiseren langs de verschillende muren en kunnen betrokken bewoners iets vertellen over wat deze muur voor hen zo speciaal maakt. Die verhalen achter de muren vertalen in kunst, is een heel bijzonder iets om onderdeel van uit te maken."

SamenZwolle is een online platform waarop je alle oproepen, activiteiten en vrijwilligersvacatures in Zwolle vindt. Klik hier voor meer info.

Simone Boshove: enthousiaste organisator die altijd denkt in kansen en mogelijkheden.

"Als klein kind was ik al te vinden in musea, theaters en was ik gek op muziek en dans. Deze passie voor cultuur heb ik doorgezet in mijn opleiding Kunst en Economie en daarna als organisator van concerten, feestjes en creatieve activiteiten voor Zwolse studenten bij Buro Ruis en Hedon. In mijn huidige functie als Projectleider bij SamenZwolle heb ik veel contact met inwoners en organisaties door de hele stad. Met mijn werk wil ik bereiken dat Zwollenaren mooie dagen hebben om naar uit te kijken, en Trotse Muren sluit goed aan bij deze missie. Samen met enthousiaste organisaties, ondernemers, inwoners en kunstenaars maken we de stad mooier en daar wordt iedereen beter van!"